Visit Nynäshamn

Om varumärkesplattformen


Kärnlöftet

Nynäshamn- där havet och livet möts
Vårt kärnlöfte är essensen av vårt varumärke, kort sagt det vi lovar.

Nynäshamn – där havet och livet möts.
I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger dig möjlighet att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser. Vi är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger dig tillgång till Stockholms enorma utbud och arbetsmarknad. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts.

Våra tillgångar
För att förstärka och förmedla beskrivningen och bilden av platsen Nynäshamn fokuserar vi på de tillgångar som bäst hjälper oss att stärka den bilden. Dessa tillgångar är de ”motorer” som ska driva arbetet med att stärka varumärket Nynäshamn.

Naturligt och havsnära
Här finns havet och naturen alltid nära. Vi har fantastisk natur med allt från tysta svampskogar till spegelblanka skridskoisar. Här finns Stockholms sydligaste skärgård, solvarma badklippor och en fri horisont. Tillsammans med ett vackert kulturlandskap och lokalproducerade smaker hittar du naturliga upplevelser året om.

Närhet till det viktiga i livet
I Nynäshamn finner du en trygg småstad och en levande landsbygd med närhet till Stockholm. Du kan kombinera arbete och fritid i en expansiv kommun. Här finns gott om plats för barnen, vännerna och dig själv. Du har stora möjligheter att hitta familjens drömboende med tillgång till havet och naturen. Och du får förutsättningar för ett innehållsrikt liv med tid för det du värdesätter.

En del av Stockholm och framtiden
Stockholm erbjuder en stor arbetsmarknad, utbildningar och Sveriges starkaste region för tillväxt och framtid. Storstadens närhet ger dig också tillgång till ett stort utbud av kultur och sport. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg tar dig snabbt in till centrala Stockholm. Hamnen och våra färjor binder oss samman med Gotland och länderna runt Östersjön


Så har arbetet gått till

Varför ett platsvarumärke?
Ett platsvarumärke är vårt rykte kort och gott. Hur folk uppfattar Nynäshamns som plats och ort. Det påverkar i sin tur om de vill besöka platsen, flytta hit eller driva sitt företag här. Så visst är ett platsvarumärke viktigt för oss som bor och verkar här.

Hur har den tagits fram?
Under våren 2016 gjordes en kännedomsundersökning för platsen Nynäshamn. Syftet med undersökningen var att ta reda på vilken bild människor har av platsen Nynäshamn, Det visar sig att platsen är relativt okänt men för de som känner till platsen har många en positiv bild. Många förknippar Nynäshamn med färjan till Gotland och det är väl inte så konstigt. Men vi vill visa upp så mycket mer än så.

Arbetet med att sätta Nynäshamns identitet och vad vi står för har sammanfattats i en varumärkesplattform. Den är en kortfattad beskrivning av Nynäshamns identitet och berättar vad Nynäshamn står för, vad vi ska lyfta fram och hur vi vill uppfattas. Till plattformen finns också en guide för platsens visuella identitet. Där beskrivs hur Nynäshamn kan lyftas rent grafiskt för att få den bästa effekten. Både plattformen och den visuella identiteten är framtagna i samverkan mellan representanter från både kommunen, företag, föreningar och invånare.

Vad innehåller den?
Varumärkesplattformen är ett verktyg och stöd för alla oss som lever och verkar i Nynäshamn, som gemensamt vill kommunicera på ett sätt som stärker bilden av Nynäshamn. Genom att utgå från och inspireras av den kan vi tillsammans skapa marknadsföringsbudskap och kommunikationslösningar som bygger den gemensamma bilden av Nynäshamn. Guiden till den visuella identiteten innehåller färger, typsnitt, symboler som hjärtan och färgstänk samt en ordlek kring NY i Nynäshamn, där man använder ord som NYbadad, NYkär, NYinflyttad osv.

För att göra det lätt för dig som företagare och förening så har vi sammanställt en verktygslåda där du hittar material att plocka från till din marknadsföring. Allt från symbol som ni kan lägga på er hemsida, annonser mm som visar tillhörigheten och stoltheten till Nynäshamn. Där finns även texter, bilder och annat marknadsföringsmaterial.

Fråga oss om platsvarumärket

Nina Munters
Nynäshamns kommun
Tillväxtstrateg
08-520 737 02
nina.munters@nynashamn.se

Jonas Karlsson
Nynäshamns kommun
Näringslivschef
08-520 681 68
jonas.karlsson@nynashamn.se

Paulin Sunesson
Stadskärneföreningen
Centrumledare
070-493 11 78
centrumledare@nynashamnscentrum.se