Visit Nynäshamn

Plats för fartvind

Som fitness-instruktör är möjligheterna till bra träning och god hälsa extremt viktiga för Loreto Jorquera Toro. När hon själv tränar väljer hon att ta cykeln på längre sträckor i Nynäshamns natursköna omgivningar. - För mig symboliserar cyklingen frihet, säger hon.

Loreto Jorquera Toro är fitness-instruktör, arbetar som personlig tränare och håller dagligen i träningsklasser för både barn, vuxna och seniorer. Hon träffar många människor i olika åldrar och ser att det varierande behovet av träning enkelt kan tillfredställas i Nynäshamns fina naturtillgångar.

- Cykling, simning och löpning är några av många olika träningsformer som lämpar sig extremt bra i miljön här. Det finns massor av möjligheter till bra fysisk aktivitet. Också för mig, som älskar att träna, är det helt perfekt.

Enligt Loreto finns många vackra platser i och runt Nynäshamn. Men det som gör staden unik är havet.

- Det är ordet som bäst beskriver Nynäshamn. Vid havet finns allt från fina stränder, badplatser, till promenadstigar och härliga restauranger i hamnen. Jag är mest stolt över att visa upp hamnen, just eftersom det är så väldigt vackert där.

Loreto Jorquera Toro har alltid cyklat mycket och även hennes familj har inspirerats att hänga på. Tidigt började de göra cykelaktiviteter varje helg, en vana som har blivit ett fint sätt att umgås och koppla av på. Personligen vill hon öva upp sin uthållighet och har även satt andra mål för sin cykling. Hon säger:

- Jag ville ta cyklingen till nästa nivå, så jag började tävla och signade upp på ett triathlon. Jag ser fram emot att snart köra ett triathlon igen, eller kanske Vätternrundan.

Vad är ditt bästa tips till en nybörjare?

- För den som vill börja cykla är mitt råd att börja med korta sträckor. Börja inte för långt. Sätt först lite lägre mål och öka sedan successivt när du blir mer och mer komfortabel på sadeln.

Vilka delar av Nynäshamn är finast för cykling?

- Det är Väggarövägen mot Nynäshamn, Nynäsvägen (gamla väg 73) och Strandvägen, även kallad Ringvägen. Om du cyklar gamla Nynäsvägen mot Strandvägen passerar man också hamnen. Det är en väldigt vacker runda. Det tar lite tid, så det är mysigt att pausa och kanske äta lite lunch på Flamenco tapas.

Ditt favoritställe för att cykla i Nynäshamn?

- Mitt absoluta favoritställe längs vägarna är nog gamla Nynäsvägen. Men det allra bästa med att cykla är så klart att du egentligen kan välja vilken väg som helst och bara cykla. För mig symboliserar cyklingen frihet.

Hitta fler guldkorn och bli inspirerad av andra nynäshamnare

Äventyrlig Älma
Mysiga Molly
Platser att upptäcka

Kvinna cyklar i rosa tröja och röd hjälm

Foto: Johan Gustafsson

Evenemang
Nynäshamns turistbyrå

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

Tourist Centre

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Just nu har vi följande öppettider:

Måndag – fredag 09.00 – 17.00, stängt för lunch 12.00 – 13.00

För mobilknapp i topp
  • NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
  • Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
  • Telefon: 08-520 737 00
  • e-post: info@nynashamn.se
  • Aktuella öppettider:
  • Alla dagar 8-22


Nynäshamn Ekokommun
Stockholm

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Stockholm
Nynäshamns kommuns logga