Visit Nynäshamn
Visit Nynäshamn

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Foto: Lucky Day

TV, mat och passion
När Nynäs skördefest slog upp portarna för en lokal matmarknad i kommunen passade kocken Tareq Taylor på att göra mat-TV för hela värden.

Det råder ingen som helst tvekan om att Tareq Taylor älskar bra lokal mat. Han är som en målsökande robot, som en blodhund, som en kalv på grönbete när han studsar som en flipperkula mellan matstånden på Nynäs skördefest. Han smakar, han doftar, han klämmer och han suger liksom upp intrycken med hela sin kropp.

Du älskar lokal mat.
– Självklart. Jag har jobbat med många olika kök. Japanskt, svenskt, tyskt, franskt, italienskt. Och är man intresserad av mat vill man också jaga råvaror som är riktigt, riktigt bra. Man går på en fiskmarknad och man ser fiskar som man vet kommer från de bästa vattnen i närheten, laddade med smak. Man går på en grönsaksmarknad och hittar det som är precis nyskördat runt knuten... det är då man blir riktigt glad som kock. Dels är det en kvalitetsjakt men efter tag insåg jag att det här med att handla lokalt, att handla eko och reko och se till att djuren har det bra, det skapar ju ett fint och tight nätverk.

Vad är det bästa med Nynäshamn?
– Det ligger ju så vansinnigt vackert, vart man än vänder sig. Och så hittade jag en uppsjö av sköna produkter på Nynäs skördefest. Ekologiskt, när- och härproducerat. Gott bröd. Och Rökeriet är ju en riktig pärla, inte minst med de lokala fiskarna. Vi åkte ut på Knappelskär där jag lagade till en lokalt, fiskad gös. En underbar kväll som avslutades med att vi, lokala surfklubben och jag, satt och drack fantastisk lokal öl i solnedgången.

TV för världen
Med början i sommar sänds nya avsnitt av mat- och reseprogrammet Nordic Cookery i över 100 länder. Ett av avsnitten handlar om Nynäshamn och havsnära smaker. Du kan se några episoder på denna webb - njut av både mat, kultur och härliga personer.

Dela

BOKA ONLINE

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

NYNÄSHAMNS TURISTBYRÅ
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Stockholm
Nynäshamn Ekokommun

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

Tourist Centre

NYNÄSHAMNS TURISTBYRÅ
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Just nu har vi följande öppettider:

Öppet alla dagar 09.00 - 18.00

Sista helgen i september, 30/9 - 1/10, har vi öppet 09.00 - 18.00, stängt för lunch 12.00 - 13.00.

I oktober har vi öppet måndag - fredag 09.00 - 17.00, lunchstängt 12.00 - 13.00
Söndagar 10.00 - 15.00

Nynäshamn Ekokommun
Stockholm
För mobilknapp i topp
  • NYNÄSHAMNS TURISTBYRÅ
  • Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
  • Telefon: 08-520 737 00
  • e-post: info@nynashamn.se
  • Aktuella öppettider:
  • Alla dagar 09-18.
Mobilnavigationsknappar